top of page
TwitterHeaderStEmRGB.png

De doelen van de stichting

Het door middel van kunst en muziek bevorderen van emotionele uiting en ontwikkeling van personen in een kwetsbare positie.
Het bespreekbaar maken van moeilijke (en vaak onbesproken) emotionele thema's van personen in een kwetsbare positie bij een breed publiek.

Oorsprong

Er waren eens twee muzikanten die met heel veel passie en genot samen speelden. Ze hadden individueel al regelmatig in verpleeghuizen gespeeld, maar er miste altijd een connectie. Ze zagen dat de ouderen hielden van hun muziek, maar ze waren er zeker van dat het nog veel betekenisvoller kon zijn. En dat terwijl deze kwetsbare groep kampte met moeilijke gevoelens van onder andere eenzaamheid en onbegrip. Daarom besloten de twee muzikanten het anders te gaan doen: vanaf toen wilden ze dat hun muziek in teken zou staan van het helpen van anderen. Ze wilden kwetsbare mensen horen en gehoord laten voelen. Zo ontstond het duo Emphia, afgeleid van het woord empathie. Toen ze eenmaal hun eerste project uitgevoerd hadden keken de muzikanten terug en dachten ze allebei: "Wow, dit is het meest betekenisvolle concert dat ik ooit heb gespeeld." Al snel bleek dat elk vervolgproject een grote impact had: bij zowel de personen waar de muziek over ging, als de toebehoorders. Het duurde niet lang voordat de liefde voor dit soort projecten zo groot werd, dat de stichting Emphia ontstond. 

Bestanden

Door op onderstaande afbeeldingen te klikken vindt u de openbare bestanden van de stichting.

bottom of page