top of page
Image Emphia (2).JPG

Gehoord Gevoel

“Wij van Emphia dromen van een wereld waarin niet alleen wij gehoord worden, maar waarin we ook andere mensen kunnen horen. Mensen die gehoord moeten worden. Mensen die hun verhaal kwijt willen. En hoe kan je beter gehoord worden, dan met muziek?”

Gehoord Gevoel is een project waarin wij muziek schrijven op verhalen van mensen in verpleeghuizen. In persoonlijke gesprekken kunnen deze mensen hun verhaal aan ons kwijt. Soms zijn dat gevoelige verhalen, maar soms zijn dat ook mooie herinneringen of grappige gesprekken. Op basis van de inspiratie die wij opdoen maken wij per persoon een lied. Die liedjes worden dan met een mooi concert in het verpleeghuis uitgevoerd.  

Geïnteresseerd? Druk dan op onderstaande knop en lees onze brochure!

Image Emphia (1).JPG

“Och, wat is dat mooi” zei ze met tranen in haar ogen, toen we voor de derde keer vertelden waarom we met haar in gesprek waren. Ze vertelde meerdere keren hetzelfde verhaal: direct na de tweede wereldoorlog moest ze net als vele andere kinderen een korte tijd in Zweden wonen. Op weg daarnaartoe zat ze in haar eentje in de trein en ze besloot op een willekeurig station uit te stappen. Ze liep op goed geluk recht op een gezin af en vroeg hen om hulp: met succes. Dat gezin ontving haar met open armen in hun huis. Een heel groot risico wat gelukkig goed uitpakte, want het leidde tot de mooiste tijd van haar leven. Ze voelde zich helemaal gelukkig en ze kon soms zelfs op de ski’s naar school. Ze had het gevoel dat ze door een onzichtbare hand naar die mensen geleid was. Ze vertelde dat de meeste kinderen maar negen maanden in Zweden mochten blijven, maar zij kon wel twee jaar blijven. Toen we vroegen waarom dat was rolden de tranen over haar wangen: “Omdat ze zoveel van me hielden” zei ze.

bottom of page